تاثیر استفاده از دهانشویه در بهداشت دهان و دندان
تاثیر استفاده از دهانشویه در بهداشت دهان و دندان
بهداشت دهان و دندان نقش مهمی در زندگی هر آدمی ایفا میکند. همچنین بهداشت دهان میتواند بر نگرش آدمها نسبت به شما تاثیرگذار باشد. اولین چیزی که آدمها در برخورد با شما به آن توجه میکنند بعد از لبخند، بوی دهان شما است. خوشبو بودن دهان بسیار حائز اهمیت است، زیرا این مسئله همیشه در یاد و ذهن آدمها ماندگار است. به همین دلیل شست و شوی دهان بخشی جدا ناپذیر از بهداشت دهان و دندان است.
در حقیقت دهانشویه نه تنها به شما کمک میکند که نفس تازهای داشته باشید بلکه به از بین بردن میکروبهای حفرههای دندانها و حفظ سلامت لثهها کمک میکند. به عبارت دیگر هدف اصلی دهانشویه مبارزه با بوی ناخوشایند وغیرقابل اجتناب دهان ناشی از خوردن غذاهای متفاوت است، اما با این حال استفاده از دهانشویه به از بین بردن جرم دندان ها، رفع خونریزی لثه و جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک میکند.
به خاطر داشته باشید، استفاده از دهان شویه نمیتواند جایگزین مسواک زدن روزانه و استفاده از نخ دندان باشد. دهان شویه برای تمیز کردن نقاطی از دهان همانند داخل گونه، رو و زیر زبان مابین دندانها مفید است. وظیفه اصلی دهانشویه خوشبو کردن نفس است، اما اگر از بدبویی مضمن رنج میبرید بهتر است به فکر درمان اساسی باشید.
مصارف درمانی دهانشویه
– رفع التهابات لثه، دهان و گلو
– پیشگیری از ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان و بیماری پیوره
– ضد عفونی کننده، خوشبو کننده و برطرف کننده بوی بد دهان (ناشی از باکتریها یا خوراکیهای بدبو)
– رفع التهاب گلو ناشی از سرماخوردگی (به صورت غرغره)
اثرات درمانی و فارماکولوژی دهانشویه چیست؟
دهانشویه گیاهی دینه به علت وجود اسانسهای طبیعی با خواص آنتی باکتریال مانع تشکیل پلاک دندانی و پوسیدگی آن شده و از بیماری پیوره جلوگیری کرده و باعث استحکام لثه میگردد. کالاندولای موجود در دهان شویه دارای خواص شناخته شده ضد التهاب دهان و گلو میباشد. اسانس اوکالیپتوس علاوه بر اثرات ضد عفونی کننده، ضد التهاب بوده و در بهبود التهاب گلو ناشی از سرماخوردگی موثر است. منتول موجود در فرآورده و اسانس پپرمنت در اکثر فرآوردههای بهداشتی دهان، به عنوان ضد عفونی کننده وخوشبو کننده دهان وجود دارد و مقدار منتول موجود در این فرآورده به گونهای تنظیم شده است که حس تازگی و خنکی مطبوعی به دهان میبخشد.
عوارض جانبی استفاده از دهانشویه چیست؟
به صورت دهان شویه و غرغره، عوارض جانبی مشاهده نشده است.
– در صورت وجود زخم در دهان ممکن است باعث تحریک آنها شود.
در چه مواردی نباید از دهانشویه استفاده شود؟
– به عنوان یک دستورالعمل عمومی، مصرف دهان شویهها در اطفال کمتر از ۱۲ سال توصیه نمیشود.
– حساسیت به اجزای فرآورده
– مصرف در بارداری وشیردهی: منعی ندارد.
چگونه از دهانشویه استفاده کنیم؟
بعد از هر بار مسواک زدن و استفاده از نخ دندان، دهان را با حدود ۵ میلی لیتر (تقریبا نصف درب بطری) از دهان شویه شستشو داده و بیرون بریزید. از دهان شویه جهت رفع التهابات و درد گلو (در سرماخوردگی ها) به صورت غرغره محلول رقیق شده آن میتوان استفاده کرد. پس از شست و شو با دهان شویه به مدت نیم ساعت از خوردن و آشامیدن بپرهیزید.
آیا میشود از دهانشویه به جای مسواک و نخ دندان استفاده کرد؟
استفاده از دهانشویه قبل از مسواک زدن و کشیدن نخ دندان، میتواند باعث واکنش مواد غذایی با دهانشویه شود و محیط دهان را اسیدی کند و همچنین فرآیند پوسیدگی را تشدید کند. ضمن اینکه پلاک و مواد غذایی را از محیط دهان پاک نمیکند.
شرایط نگهداری از دهانشویه چگونه است؟
در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری نمایید و از نور و یخ زدگی محافظت شود.
نکات قابل توجه
– از مصرف دارو به صورت خوراکی اجتناب کنید.
– دهان شویه را دور از دسترس اطفال نگهداری کنید.
– تداخلات دارویی: ندارد
محصولات سلامت محور را از نفیس سلامت بخواهید